Oblíbené vánoční cukroví, které je pojmenované po jednom z našich prezidentů a již mnoho let se peče v českých domácnostech. Oblíbené je pro svoji jednoduchost - jak na přípravu, tak i ingredience a zajímavou oříškovou chuť.
Doba přípravy35 minutesminut
Doba vaření10 minutesminut
Course: Dezert
Cuisine: Česká
Keyword: Pravé Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Servings: 80kusů
Ingredience
80gvlašských ořechů mletých
30gvlašských ořechů celých
180ghladké mouky
130gmásla
1ksžloutek
2PLrumu
moučkový cukr na obalení
Postup
Máslo v pokojové teplotě vyšlehejte s cukrem a žloutkem. Přisypte prosetou mouku, rum, mleté i celé ořechy a zpracujte těsto.
Z těsta vytvarujte dva válečky o stejné velikosti, zabalte je do fólie a dejte do lednice odležet do druhého dne.
Druhý den dejte oba válečky na 45 minut do mrazáku. S těstem se tak bude mnohem lépe pracovat. Mražené těsto nakrájejte na kolečka a vložte na plech s pečícím papírem.
Pečte na 170 ° zhruba 10 minut.
Upečené kolečka nechte vychladnout a na závěr obalte v moučkovém cukru.