Zpátky na blog
+ servings

Pravé Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy

Oblíbené vánoční cukroví, které je pojmenované po jednom z našich prezidentů a již mnoho let se peče v českých domácnostech. Oblíbené je pro svoji jednoduchost - jak na přípravu, tak i ingredience a zajímavou oříškovou chuť.
Doba přípravy35 minutes
Doba vaření10 minutes
Course: Dezert
Cuisine: Česká
Keyword: Pravé Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Servings: 80 kusů

Ingredience

  • 80 g vlašských ořechů mletých
  • 30 g vlašských ořechů celých
  • 180 g hladké mouky
  • 130 g másla
  • 1 ks žloutek
  • 2 PL rumu
  • moučkový cukr na obalení

Postup

  • Máslo v pokojové teplotě vyšlehejte s cukrem a žloutkem. Přisypte prosetou mouku, rum, mleté i celé ořechy a zpracujte těsto.
  • Z těsta vytvarujte dva válečky o stejné velikosti, zabalte je do fólie a dejte do lednice odležet do druhého dne.
  • Druhý den dejte oba válečky na 45 minut do mrazáku. S těstem se tak bude mnohem lépe pracovat. Mražené těsto nakrájejte na kolečka a vložte na plech s pečícím papírem.
  • Pečte na 170 ° zhruba 10 minut.
  • Upečené kolečka nechte vychladnout a na závěr obalte v moučkovém cukru.