Zpátky na blog
+ servings

Recept: Cuketová buchta na plech

Cuketová buchta na plech je malý kuchyňský trik, jak spojit zdravé se sladkým. Může vypadat nenápadně, ale chutná výtečně a překvapí vás, kolika lidem zachutná, aniž by tušili, co vlastně jedí. Vyzkoušejte ji a uvidíte, že cuketa nemusí být jen na pánvi nebo v polévce.
Doba přípravy10 minutes
Doba vaření35 minutes
Celková doba45 minutes
Course: Dezert
Cuisine: Česká
Keyword: cuketová buchta, Vláčná maková buchta na plech
Servings: 1 plech

Ingredience

Postup

  • Předehřejte troubu na 180 °C a vymažte plech o rozměrech cca 30x20 cm nebo ho vyložte pečicím papírem.
  • V míse vyšlehejte vejce s třtinovým cukrem (nebo rozmačkaným banánem) do pěny, dokud směs nezíská světlý a nadýchaný vzhled.
  • Přidejte olej a nastrouhanou cuketu (nevymačkávejte šťávu, ta přidá vláčnost) a dobře promíchejte.
  • V jiné misce smíchejte špaldovou mouku, prášek do pečiva, skořici, vanilku a špetku soli. Suché ingredience postupně přidejte k mokré směsi a promíchejte do hladkého těsta.
  • Přidejte vlašské ořechy a případně i další ingredience na dochucení.
  • Těsto přelijte na plech, rozetřete rovnoměrně a dejte péct do předehřáté trouby na 30-40 minut, dokud není povrch krásně zlatý.
  • Nechte buchtu vychladnout, pak ji můžete posypat moučkovým cukrem nebo dozdobit dle libosti. Skvěle se hodí i kakaová nebo jogurtová poleva.