Zpátky na blog
+ servings
Recept na indický dhál z červené čočky
Vytisknout recept
4.83 z 28 hlasů

Recept na indický dhál z červené čočky

Pokud milujete indická jídla, máme pro vás jednoduchý a vynikající recept na oblíbený indický dhál z červené čočky. Recept je vhodný i pro vegetariány a vegany, protože je pouze z rostlinných ingrediencí.
Doba přípravy10 minutes
Doba vaření20 minutes
Celková doba30 minutes
Chod: Hlavní chod
Kuchyně: Indická
Klíčové slovo: červená čočka, indická kuchyně, indický dhál z červené čočky
Dávka: 2

Ingredience

Co budete potřebovat:

K podávání:

  • Čerstvý koriandr,
  • rýže / naan,
  • mangové lassi.

Postup

  • Na olivovém oleji orestujte nakrájenou cibuli a česnek.
  • Přidejte koření, rajčatový protlak, zeleninový vývar a vařte na mírném ohni cca 15 minut, dokud nezměkne cibule.
  • Přidejte uvařenou červenou čočku a povařte dalších 5 minut.
  • Dochuťte citrónovou šťávou a čerstvým koriandrem.
  • Servírujte s čerstvým koriandrem a rýží nebo naan.