Zpátky na blog
+ servings

Recept: Nejlepší dýňová buchta s tvarohem

Dýňová buchta s tvarohem je voňavý podzimní dezert, který v sobě spojuje jemnou nasládlost dýně, vláčnost tvarohu a hřejivou chuť vanilky a rumu.
Doba přípravy25 minutes
Doba vaření35 minutes
Celková doba1 hour
Course: Dezert
Cuisine: Česká
Keyword: dýňová buchta, dýňová buchta s tvarohem
Servings: 1 plech

Ingredience

Tvarohová vrstva

  • 200 g měkkého tvarohu
  • 1 balení vanilkového cukru
  • hrst rozinek namočených v rumu
  • 1 žloutek
  • cukr podle chuti

Postup

  • Do mísy dejte tvaroh, žloutek, vanilkový cukr, cukr a nasekané rozinky namočené v rumu.
  • Vše důkladně promíchejte, aby vznikl hladký krém.
  • Rozklepněte dvě vejce a oddělte žloutky od bílků.
  • Vyšlehejte žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny.
  • Přimíchejte olej a 5 lžic rumu (můžete použít i rum, ve kterém byly namočené rozinky).
  • Následně přidejte nastrouhanou a vymačkanou dýni.
  • Do mokré směsi postupně zapracujte směs mouky s kypřícím práškem a špetkou soli.
  • Vyšlehejte bílky do tuhé pěny a opatrně je vmíchejte do těsta, aby zůstalo nadýchané (využijte i bílek co vám zbyl z vajíčka použitého do tvarohového krému).
  • Hotové těsto nalijte do vymazaného a vysypaného pekáče a uhlaďte.
  • Na dýňové těsto rozetřete připravený tvarohový krém. Můžete jako mřížku, pruhy nebo lžičkou nanést kopečky, či jako souvislou vrstvu.
  • Dýňovou buchtu pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C po dobu 30 minut, dokud nezezlátne a krém neztuhne.