Zpátky na blog
Vytisknout recept
Obrázek receptu
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Vytisknout recept
Recept: Nejlepší hrnková buchta s jablky
Naše hrnková buchta s jablky je důkazem, že v jednoduchosti je krása. Ať už ji upečete ke kávě, na víkendový brunch nebo jen tak, zaručeně potěší každého, kdo ji ochutná. A nejlepší na tom? Suroviny najdete skoro vždy doma.
Doba přípravy
15
minutes
minut
Doba vaření
35
minutes
minut
Celková doba
50
minutes
minut
Course:
Dessert
Cuisine:
Česká
Keyword:
hrnková buchta s jablky
Servings:
1
plech
Ingredience
2
hrnky
celozrnné špaldové mouky
nebo 1 hrnek celozrnné + 1 hrnek hladké špaldové
1
hrnek
třtinového cukru
nebo erythritolu
1
prášek do pečiva
1
vanilkový cukr
2
vejce
1/2
hrnku
kokosového oleje
1
hrnek
rostlinného mléka
2-3
jablka
střední velikosti
1
ČL
mleté skořice
1/2
hrnku
vlašských ořechů
špetka soli
Postup
V míse smíchejte suché suroviny – mouku, cukr, prášek do pečiva, skořici a sůl.
Přidejte vejce, olej, rostlinné mléko a promíchejte do hladkého těsta.
Vmíchejte nastrouhaná jablka a najemno nasekané ořechy.
Nalijte do menšího vymazaného a vysypaného plechu nebo formy (plech o velikosti 25×30 cm).
Pečte 35 minut při 180°C.