Zpátky na blog
+ servings

Recept: Rybízová buchta s drobenkou

Rybízová buchta s drobenkou je klasika, která neomrzí. Nadýchané těsto, sladká drobenka a kyselkavý rybíz, který buchtu krásně osvěží.
Doba přípravy40 minutes
Doba vaření30 minutes
Celková doba1 hour 10 minutes
Course: Dezert
Cuisine: Česká
Keyword: Buchta s drobenkou, Rybízová buchta, Rybízová buchta s drobenkou
Servings: 1 plech

Ingredience

Postup

  • Vyšlehejte vejce s cukrem do husté pěny.
  • Přidejte olej a mléko.
  • Postupně přidávejte smíchanou mouku s kypřícím práškem.
  • Hotovou směs vylijte na vymazaný a vysypaný plech.
  • Na připravené těsto rovnoměrně rozprostřete rybíz.
  • Smícháním ovesných vloček s nasekanými ořechy, cukrem, skořicí a ghi vytvořte drobenku, kterou naneste na koláč.
  • Pečte v předem vyhřáté troubě na 180°C cca 30 minut, dokud drobenka nezezlátne.