Recept: Rybízová buchta s drobenkou
Rybízová buchta s drobenkou je klasika, která neomrzí. Nadýchané těsto, sladká drobenka a kyselkavý rybíz, který buchtu krásně osvěží.
Doba přípravy40 minutes minut
Doba vaření30 minutes minut
Celková doba1 hour hodina 10 minutes minut
Course: Dezert
Cuisine: Česká
Keyword: Buchta s drobenkou, Rybízová buchta, Rybízová buchta s drobenkou
Servings: 1 plech
Vyšlehejte vejce s cukrem do husté pěny.
Přidejte olej a mléko.
Postupně přidávejte smíchanou mouku s kypřícím práškem.
Hotovou směs vylijte na vymazaný a vysypaný plech.
Na připravené těsto rovnoměrně rozprostřete rybíz.
Smícháním ovesných vloček s nasekanými ořechy, cukrem, skořicí a ghi vytvořte drobenku, kterou naneste na koláč.
Pečte v předem vyhřáté troubě na 180°C cca 30 minut, dokud drobenka nezezlátne.