Recept: Zapečený houbový kuba
Zapečený houbový kuba je jedno z nejtradičnějších českých jídel , které vařily už naše babičky. Náš recept je opravdu jednoduchý, pořádně zasytí i zahřeje.
Doba přípravy 50 minutes minut
Doba vaření 20 minutes minut
Celková doba 1 hour hodina 10 minutes minut
Course: Hlavní chod, Oběd, Večeře
Cuisine: Česká
Keyword: houbový kuba, zapečený houbový kuba
Servings: 6
400 g ječných krup 700 g čerstvých hub nebo 100 g sušených 2 ks cibule 5 stroužků česneku 100 g sádla nebo oleje 3 PL majoránky 2 ČJ drceného kmínu sůl pepř semínková směs podle chuti
Kroupy omyjte a nechte namočené přes noc. Popřípadě i sušené houby.
Předem namočené kroupy uvařte ve slané vodě, což zabere asi 20 minut, dokud nebudou měkké.
Kroupy sceďte a nechte okapat. Případně sceďte a vymačkejte i namočené houby.
Na sádle opečte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte kmín, houby a krátce poduste.
Přimíchejte kroupy spolu s česnekem a majoránkou.
Podle chuti směs dosolte a opepřete.
Hotovou směs vložte do sádlem vymazaného pekáčku a pečte cca 20 min při 180°C.
Poté můžete houbového kubu ozdobit čerstvými bylinkami nebo směsí semínek.