Recept: Zdravý modrý nepečený dort pro děti (raw dezert)
Ačkoliv tento dort vypadá jako šmoulí zmrzlina, můžeme vás ujistit, že se jedná o velmi zdravý dort, za jehož barvou stojí řasa – modrá spirulina.
Doba přípravy30 minutesminut
Celková doba30 minutesminut
Course: Dessert
Cuisine: Zdravá výživa
Keyword: kešu, modrá spirulina, raw dort
Servings: 1dort
Ingredience
První vrstva
1šálekmakadamových ořechů
1/3šálkumandlové mouky
2lžícekokosového oleje
1lžíceořechového másla
1lžícejavorového sirupu
špetkasoli
Krém
2šálkykešu
1/2šálkukokosového oleje
1malý přezrálý banán
1/4šálkujavorového sirupu
1lžícecitronové šťávy
1lžičkavanilkového extraktu
1/4šálkukokosového mléka z plechovky
1/2šálkukokosového oleje
1lžícemodré spiruliny
špetkamořské soli
Postup
Korpus
Jeden šálek makadamových ořechů spolu s 1/3 šálku mandlové mouky vložíme do výkonného mixéru a rozmixujeme.
Přidáme do mixéru kokosový olej, jednu lžíci ořechového másla, vanilkový extrakt, javorový sirup a špetku soli.
Mixujeme, dokud se všechny ingredience pořádně nepromísí.
Ochutnáme a případně ještě dochutíme.
Směs rovnoměrně rozprostřeme do dortové formy.
Vložíme do lednice.
Krém
Namočené kešu ořechy propláchneme a vložíme do výkonného mixéru spolu s kokosovým olejem, banánem, javorovým sirupem, citronovou šťávou, vanilkovým extraktem, kokosovým mlékem, a solí.
Mixujeme do hladka a případně dosladíme.
Postupně přidáváme modrou spirulinu, dokud nedosáhneme požadované barvy.
Krém rovnoměrně rozprostřete na korpus a dejte ztuhnout do lednice alespoň na 2 hodiny.