Přiveďte k varu hrnec osolené vody.
Mezitím nakrájejte cibuli a v kuchyňském robotu rozemelte pistácie, dokud nebudou kousky velmi malé, ale neměli by být úplně na jemný prášek.
Do vody přidejte těstoviny a uvařte je podle návodu na obalu.
Zatímco se těstoviny vaří, začněte připravovat omáčku: na středně velké pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte cibuli a smažte ji, dokud nezprůsvitní, ale nezhnědne.
Přidejte pistácie a olej. Měli byste dosáhnout konzistence podobné pastě. Za stálého míchání vařte na středním plameni asi minutu (nenechte pistácie nabrat barvu).
Přidejte smetanu, míchejte, dokud se nezahřeje, a poté ji stáhněte z ohně. Přidejte špetku drceného červeného pepře, černý pepř a hodně soli podle chuti.
Když jsou těstoviny al dente, dobře je slijte a poté je přidejte do pánve s omáčkou. Dobře promíchejte, aby se obalily, a ihned podávejte s velkým množstvím čerstvě nastrouhaného parmazánu (či jeho veganskou alternativou).