Zpátky na blog

Recept na sicilskou pistáciovou omáčku k těstovinám

Dneska si společně připravíme jednoduchou omáčku, kterou máte hotovou za pár minut a skvěle se hodí k jakýmkoliv těstovinám. 
Chod: Hlavní chod
Kuchyně: Veganská, Vegetariánská

Ingredience

Postup

  • Přiveďte k varu hrnec osolené vody.
  • Mezitím nakrájejte cibuli a v kuchyňském robotu rozemelte pistácie, dokud nebudou kousky velmi malé, ale neměli by být úplně na jemný prášek.
  • Do vody přidejte těstoviny a uvařte je podle návodu na obalu.
  • Zatímco se těstoviny vaří, začněte připravovat omáčku: na středně velké pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte cibuli a smažte ji, dokud nezprůsvitní, ale nezhnědne.
  • Přidejte pistácie a olej. Měli byste dosáhnout konzistence podobné pastě.  Za stálého míchání vařte na středním plameni asi minutu (nenechte pistácie nabrat barvu).
  • Přidejte smetanu, míchejte, dokud se nezahřeje, a poté ji stáhněte z ohně. Přidejte špetku drceného červeného pepře, černý pepř a hodně soli podle chuti.
  • Když jsou těstoviny al dente, dobře je slijte a poté je přidejte do pánve s omáčkou. Dobře promíchejte, aby se obalily, a ihned podávejte s velkým množstvím čerstvě nastrouhaného parmazánu (či jeho veganskou alternativou).