Zpátky na blog
Vytisknout recept
5 z 4 hlasů

Lískooříškové máslo

Vyrobit si domácí lískooříškové máslo je nejenom jednoduché, ale také ohromně rychlé. S pouhými dvěma ingrediencemi – praženými lískovými ořechy a trochou trpělivosti – můžete vytvořit lahodnou a zdravější alternativu k zakoupeným variantám.
Doba přípravy10 minutes
Celková doba10 minutes
Chod: Dezert
Klíčové slovo: lískooříškové máslo

Ingredience

Postup

  • Lískové oříšky opražíme na pánvi nebo v troubě na 180 stupňů po dobu 10 minut.
  • Dáme na utěrku a zbavíme oříšků slupky (pokud používáme lískové oříšky se slupkou).
  • Necháme je vychladnout, a poté vložíme do mixéru.
  • Rozmixujeme na prášek a přidáme sůl.
  • Mixujeme tak dlouho, dokud nevznikne požadovaná konzistence.