Zpátky na blog
+ servings
Vytisknout recept
4.80 z 5 hlasů

Recept: Nakládaný hermelín s vlašskými ořechy

Nakládaný hermelín (česká podoba camembertu) je typicky česká pochutina, kterou jinde na světě nenajdete. Lahodný pokrm spojující krémový sýr s intenzivní chutí a vůní valašských ořechů, vytvářející kombinaci sladkosti, slanosti a křupavosti v jediném soužití.
Doba přípravy10 minutes
Celková doba10 minutes
Chod: Hlavní chod, Svačina
Kuchyně: Vegetariánská
Klíčové slovo: nakládaný hermelín
Dávka: 4 sklenice

Ingredience

Postup

  • Hermelín rozkrojíme a vydlabeme. Cibuli nakrájíme na kolečka.
  • Vydlabanou část hermelínu spojíme s náplní z mletých ořechů, prolisovaným česnekem a nasekanými bylinkami. Dochutíme solí.
  • Hermelíny opět naplníme.
  • Sklenici plníme na střídačku hermelínem a cibulovými kroužky.
  • Přidáme kuličky pepře a jarní cibulku.
  • Zalijeme olejem a zavíčkujeme.
  • 24 hodin necháme při pokojové teplotě.
  • Přesuneme do lednice a za 3-4 dny můžeme konzumovat.