Zpátky na blog
+ servings
Máslo z vlašských ořechů
Vytisknout recept
4.78 z 9 hlasů

Recept: Jednoduché máslo z vlašských ořechů

Sklidili jste letos velké množství vlašáků? Zkuste je zpracovat do vynikajícího máslíčka, které vám bude chutnat na palačinkách, ale i třeba v jogurtu.
Doba přípravy10 minutes
Doba vaření10 minutes
Celková doba20 minutes
Chod: Dezert, Pomazánka
Kuchyně: Veganská, Vegetariánská
Klíčové slovo: máslo z vlašských ořechů, Vlašské ořechy
Dávka: 1 sklenička

Ingredience

Postup

  • Vlašáky opražíme na pánvi nebo v troubě na 180 stupňů po dobu 10 minut.
  • Necháme vychladnout a poté rozmixujeme na jemný prášek.
  • Osolíme, přidáme skořici, javorový či čekankový sirup a kokosový olej.
  • Rozmixujeme na krémovou konzistenci.