Recept: Lahodné máslo z vlašských ořechů

Máslo z vlašských ořechů

Máte doma příliš mnoho vlašáků a nevíte, co byste z nich upekli nebo uvařili? Zkuste si vyrobit máslo z vlašských ořechů, který je výborné do ovesné i rýžové kaše, na chia pudink nebo mugcake, ale i třeba na vafle nebo palačinky. 

Jak na nejlepší máslo z vlašských ořechů

Vlašáky je nutné si nejdříve opražit, to můžete udělat na pánvi, nebo je dát do trouby cca na 10 minut a péct je na 180 stupňů. A poté už stačí jen rozmixovat kvalitním mixérem do krémového máslíčka. 

Čím dochutit máslo z vlašských ořechů

Zatímco arašídové, mandlové či pistáciové máslo vám bude chutnat jen tak, máslo z vlašských ořechů může být trpké. Doporučuji proto přidat pro zjemnění kokosový olej a dochutit například čekankovým nebo javorovým sirupem. Pokud milujete skořici jako my, určitě ji také přidejte. Obecně platí, že máslo z vlašských ořechů je tak dobré, jak jsou dobré vaše vlašáky.

Jak dlouho vydrží domácí máslo z vlašských ořechů

V ledničce vám vydrží klidně 2-3 týdny. 

Máslo z vlašských ořechů je zdravé 

Máslo z vlašských ořechů je zdrojem bílkovin a zdravých tuků. Má vysoký podíl nasycených mastných kyselin a pozitivně ovlivňuje hladinu cholesterolu v krvi.

Máslo z vlašáků je výborné na palačinky i na pečení

Domácí krém z vlašských ořechů můžete konzumovat jen tak, ale je vynikající i na palačinkách nebo vaflích. Můžete ho ale přidat i do pečení, například do banánového chlebíčku nebo bábovky. Je vynikající i jen tak s ovocem, můžete si ho namazat například na kolečka banánu či jablíčka a vytvoříte tak chutnou a zdravou svačinu pro sebe či pro děti.

Máslo z vlašských ořechů
Máslo z vlašských ořechů

Další recepty z vlašských ořechů:

Máslo z vlašských ořechů

Recept: Jednoduché máslo z vlašských ořechů

Sklidili jste letos velké množství vlašáků? Zkuste je zpracovat do vynikajícího máslíčka, které vám bude chutnat na palačinkách, ale i třeba v jogurtu.
5 z 1 hlasu
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 10 minut
Celková doba 20 minut
Chod Dezert, Pomazánka
Kuchyně Veganská, Vegetariánská
Dávka 1 sklenička

Ingredience
  

Postup
 

  • Vlašáky opražíme na pánvi nebo v troubě na 180 stupňů po dobu 10 minut.
  • Necháme vychladnout a poté rozmixujeme na jemný prášek.
  • Osolíme, přidáme skořici, javorový či čekankový sirup a kokosový olej.
  • Rozmixujeme na krémovou konzistenci.
Klíčové slovo máslo z vlašských ořechů, Vlašské ořechy
Zkusili jste tento recept?Let us know how it was!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Hodnocení receptu




4 Sdílení
Sdílet
Tweetnout
Sdílet
Pin4