Zpátky na blog
+ servings
Vytisknout recept
5 z 1 hlasu

Rychlý recept na veganskou Taco Bowl

Milujete chutě Mexika? Připravte si doma rychlý oběd nebo večeři v podobě Taco Bowl – chutného salátu, který je inspirovaný mexickými chutěmi.
Doba přípravy15 minutes
Doba vaření15 minutes
Celková doba30 minutes
Chod: Hlavní chod, Oběd, Večeře
Kuchyně: mexická kuchyně, Veganská, Vegetariánská, Zdravá výživa
Klíčové slovo: kešu, kešu sýr, kešunéza, sýr z kešu, taco bowl
Dávka: 2 porce

Ingredience

Limetková rýže

  • 1 lžíce olivového oleje / ghee / másla
  • 2 hrnečky zeleninového vývaru
  • 1 hrneček rýže
  • 1/3 hrnečku nasekaného koriandru
  • 2 lžíce limetkové šťávy

Taco Bowl

  • 1 plechovka černých nebo červených fazolí
  • Veganské maso (volitelné)
  • 1 plechovka kukuřice
  • 100 g strouhaného cheddaru (veganský či běžný)
  • 4 lžíce kešu sýru či kešunézy (vegetariáni použijí zakysanou smetanu)
  • 1 avokádo
  • 1 limetka
  • 1 hrst nachos chipsů
  • 1 hrst koriandru

Postup

  • Přiveďte k varu zeleninový vývar, přidejte olivový olej (máslo / ghee)a vmíchejte rýži. Snižte výkon plotny na nízký plamen, přikryjte poklicí avařte, dokud není rýže hotová. Poté vmíchejte koriandr, limetkovou šťávu adosolte dle chuti.
  • Veganské maso připravte na pánvi s kořením dle chuti (chilli, paprika, koriandr, kajenský pepř, sůl).
  • Do misky vložte rýži a přidejte fazole, nachos chipsy, kukuřici, cheddar, avokádo a veganské maso.
  • Doprostřed dejte kešunézu či kešu sýr. Dozdobte koriandrem, měsíčkem limetky.