Rychlý recept na veganskou Taco Bowl

Milujete jednoduché, zdravé a veganské recepty? Zkuste si doma vyrobit Taco Bowl, tato zdravá miska je inspirovaná chutěmi Mexika, rychlá na přípravu a extrémně variabilní. Ačkoliv si ji společně připravíme ve veganské verzi, můžete ji připravovat i vegetariánsky či s oblíbeným masem.

Základem Taco Bowl je dokonale ochucená limetková rýže

Rýži vaříme v zeleninovém vývaru a ochutíme ji limetkou, máslem či olivovým olejem (veganská varianta) a koriandrem. Takto si připravíme dokonalý základ každé Taco Bowl.

Přidejte vámi oblíbený protein

My jsme jako protein zvolili černé fazole, které jsou vynikající v každé Taco Bowl, můžete použít ale i červené fazole nebo cizrnu. Jako druhý zdroj proteinu se standardně dává maso, které vy ale můžete nahradit veganskou variantou masa nebo zcela vynechat, protože budeme přidávat kešu sýr, který je také výborným zdrojem bílkovin.

Zapomněli jste koupit veganskou majonézu? Vyrobte si kešunézu.

Jak nahradit kysanou smetanu

Kysanou smetanu nahraďte veganskou kešunézou nebo veganským kešu sýrem, který si za pár minut připravíte doma pomocí mixéru.

Co vše se hodí do Taco Bowl

V Taco Bowl nesmí chybět nachos chipsy, kukuřice, avokádo a rajčata. Výborný je i cheddar, který se dnes dá sehnat i ve veganské variantě.

Další oblíbené recepty z kešu:

Rychlý recept na veganskou Taco Bowl

Milujete chutě Mexika? Připravte si doma rychlý oběd nebo večeři v podobě Taco Bowl – chutného salátu, který je inspirovaný mexickými chutěmi.
No ratings yet
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 15 minut
Celková doba 30 minut
Chod Hlavní chod, Oběd, Večeře
Kuchyně mexická kuchyně, Veganská, Vegetariánská, Zdravá výživa
Dávka 2 porce

Ingredience
  

Limetková rýže

  • 1 lžíce olivového oleje / ghee / másla
  • 2 hrnečky zeleninového vývaru
  • 1 hrneček rýže
  • 1/3 hrnečku nasekaného koriandru
  • 2 lžíce limetkové šťávy

Taco Bowl

  • 1 plechovka černých nebo červených fazolí
  • Veganské maso (volitelné)
  • 1 plechovka kukuřice
  • 100 g strouhaného cheddaru (veganský či běžný)
  • 4 lžíce kešu sýru či kešunézy (vegetariáni použijí zakysanou smetanu)
  • 1 avokádo
  • 1 limetka
  • 1 hrst nachos chipsů
  • 1 hrst koriandru

Postup
 

  • Přiveďte k varu zeleninový vývar, přidejte olivový olej (máslo / ghee)a vmíchejte rýži. Snižte výkon plotny na nízký plamen, přikryjte poklicí avařte, dokud není rýže hotová. Poté vmíchejte koriandr, limetkovou šťávu adosolte dle chuti.
  • Veganské maso připravte na pánvi s kořením dle chuti (chilli, paprika, koriandr, kajenský pepř, sůl).
  • Do misky vložte rýži a přidejte fazole, nachos chipsy, kukuřici, cheddar, avokádo a veganské maso.
  • Doprostřed dejte kešunézu či kešu sýr. Dozdobte koriandrem, měsíčkem limetky.
Klíčové slovo kešu, kešu sýr, kešunéza, sýr z kešu, taco bowl
Zkusili jste tento recept?Let us know how it was!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Hodnocení receptu




0 Sdílení
Sdílet
Tweetnout
Sdílet
Pin