Zpátky na blog
+ servings
Bun Chay
Vytisknout recept
5 z 1 hlasu

Recept na veganské Bún Chay

Znáte veganský salát Bún Chảy? Je plný čerstvé zeleniny, tofu a servíruje se s arašídy. Je zdravý a vyrobíte ho doslova do 30 minut. Co na něj budete potřebovat?
Doba přípravy20 minutes
Doba vaření10 minutes
Celková doba30 minutes
Chod: Hlavní chod
Kuchyně: Asijská, Veganská, Vegetariánská
Klíčové slovo: bun chai, bun chay
Dávka: 2 porce

Ingredience

  • 1 balení rýžových nudlí
  • 1 balení naturálního nebo marinovaného tofu
  • 2 mrkve
  • 1 okurka
  • 1 šálek nasekaného koriandru
  • 1 šálek nasekané thajské bazalky
  • 1 hrst pražených arašídů

Zálivka

  • 1/4 šálku rýžového octa
  • 3 lžíce limetkové šťávy
  • 1-3 lžíce kokosového cukru (dle chuti)
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 1 stroužek prolisovaného česneku
  • 1-2 chilli papričky
  • 1 lžíce vody

Postup

  • Nejprve si nakrájíme okurku a mrkev na jemné plátky. Můžete použít spiralizér.
  • Poté si připravíme zálivku smícháním všech ingrediencí.
  • Orestujeme si tofu na kokosovém oleji tak, aby bylo křupavé ze všech stran. Pro lepší chuť můžeme při restování přidat k oleji 1-2 lžíce zálivky.
  • Dáme vařit rýžové nudle dle pokynů na balení.
  • Rýžové nudle slijeme a propláchneme studenou vodou.
  • Rýžové nudle dáme do misky, naskládáme na ně zeleninu, bylinky a arašídy. Podáváme se zálivkou.