Zpátky na blog
+ servings
Recept na makové mléko
Vytisknout recept
4.54 z 30 hlasů

Domácí makové mléko

Rostlinné mléko z modrého máku je kvalitním zdrojem vápníku. Navíc se jedná o velmi chutné, na přípravu jednoduché a na ingredience levné alternativní veganské mléko. Milovníci máku jej rozhodně musí vyzkoušet. Co budete potřebovat:
Doba přípravy10 minutes
Celková doba10 minutes
Chod: Rostlinné mléko
Kuchyně: Veganská, Vegetariánská, Zdravá výživa
Klíčové slovo: domácí makové mléko, makové mléko, mléko z máku, mléko z mletého máku
Dávka: 4 sklenice
Kalorie: 479kcal
Cost: 45 Kč

Ingredience

Volitelné (k doslazení)

Postup

  • Mák zalijte vodou a nechte máčet alespoň na 6 hodin.
  • Mokrý mák přelijte i s vodou do mixéru a přístroj zapněte. Během dvou minut se vytvoří krémové mléko.
  • Mléko přeceďte přes jemné plátýnko nebo síto. Pokud máte výkonný mixér, cedit nemusíte.
  • Mléko skladujte v lednici a zkonzumujte do 3 dnů.

Nutrition

Serving: 200ml | Calories: 479kcal | Carbohydrates: 4.8g | Protein: 5g | Fat: 8.8g | Saturated Fat: 1g | Polyunsaturated Fat: 5.6g | Monounsaturated Fat: 1.4g | Fiber: 3g | Calcium: 271mg