Zpátky na blog
+ servings
Čočková sekaná
Vytisknout recept
4.34 z 3 hlasů

Sekaná z červené čočky

I oblíbená sekaná se dá připravit bez tradičního mletého masa. Stačí vám k tomu červená čočka, ovesné vločky, mrkev a několik dalších ingrediencí, které v kuchyni určitě najdete.
Doba přípravy30 minutes
Doba vaření40 minutes
Celková doba1 hour 10 minutes
Chod: Hlavní chod
Kuchyně: Veganská, Vegetariánská
Klíčové slovo: čočková sekaná, sekaná z červené čočky
Dávka: 1 forma

Ingredience

Postup

  • Propláchneme červenou čočku a vaříme zhruba 15 minut, do měkka.
  • Uvařenou čočku přendáme do velké mísy a rozmixujeme tyčovým mixérem.
  • Do mísy přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, nadrobno nakrájenou mrkev, prolisovaný česnek, ovesné vločky, vejce, mouku, hořčice, sušená rajčata majoránku, sůl a pepř (prostě všechno).
  • Vše promícháme a pokud je směs řídká, přidáme více mouky.
  • Směs přelijeme do formy vyložené pečícím papírem a pečeme na 180 stupňů celsia zhruba 40 minut.
  • Hotovou čočku podáváme s pečeným bramborem nebo s čímkoliv, co máte rádi.