Nejprve si dejte povolit Alsan (nebo máslo) při pokojové teplotě.
Připravte si hladkou celozrnnou špaldovou mouku do větší mísy. Přidejte Alsan (nebo máslo, pokud nejste vegani), javorový sirup (nebo pšeničný), špetku soli a vypracujte hladké těsto.
Těsto zabalte do kusu fólie a nechte v lednici alespoň hodinu odležet.
Těsto vyválejte buď na pomoučněném vále, nebo ho vložte mezi dva pečící papíry a rozválejte na plát tenký zhruba 5 milimetrů. Pro vykrajování použijte váš oblíbený tvar a nezapomeňte do každého druhého kousku vykrojit středový otvor, aby byla vidět marmeláda.
Mezitím si dejte předehřát troubu na 150 °C. a pečte 5-10 minut podle tloušťky těsta.
Linecké následně nechte vychladnout a uležet, druhý den namažte marmeládou a spojte tak, aby uprostřed otvoru vylezla marmeláda téměř ven.