Zpátky na blog
pekanový koláč
Vytisknout recept
4.86 z 7 hlasů

? Zdravý pekanový koláč

Pokud jste někdy navštívili Kanadu, možná jste ochutnali oblíbený tamní dezert „pecan pie“. Náš pekanový koláč je zdravý, jednoduchý na výrobu a rychle se po něm zapráší.  
Doba přípravy30 minutes
Celková doba30 minutes
Chod: Dezert
Kuchyně: Veganská, Vegetariánská
Klíčové slovo: pekanový dezert, pekanový dort

Ingredience

Korpus

Dort

Postup

Korpus

  • Připravte si lněné vejce smícháním 1 lžičky mletého lněného semínka a 3 lžic vody. Nechte odstát.
  • Vložte mouku a sůl do velké mísy, dle chuti můžete přidat stévii. Zamíchejte.
  • Přidejte lněné vejce a vypracujte těsto.
  • Přes pečící papír vyválejte těsto a přeneste do formy. 
  • Pečeme 10 minut na 175 stupňů.

Náplň

  • Troubu si předehřejeme na 200 stupňů.
  • Ve velké míse smícháme javorový sirup, vejce, pomerančovou kůru, mléko, mletou skořici a vanilkový extrakt. 
  • Rozprostřeme pekany na korpus.
  • Přelejeme javorovou směsí.
  • Pečeme 10 minut na 200 stupňů.
  • Snížíme teplotu na 175 stupňů a pečeme 20-25 minut.