Zpátky na blog
+ servings
Mrkvová pomazánka
Vytisknout recept
5 z 1 hlasu

Recept: Mrkvová veganská pomazánka z kešu

Už vás nebaví klasické sýrové pomazánky či jejich alternativy, které se běžně prodávají v obchodech? Zkuste tuto velmi jednoduchou veganskou pomazánku z pečené mrkve a kešu. 
Doba přípravy10 minutes
Celková doba10 minutes
Chod: Pomazánka
Kuchyně: Veganská, Vegetariánská
Klíčové slovo: mrkvová pomazánka, pomazánka z mrkve, veganská pomazánka
Dávka: 1 miska

Ingredience

  • 2 mrkve nakrájené a opečené v troubě nebo na pánvi
  • 2-3 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky mleté kurkumy
  • 1/8 lžičky mletého římského kmínu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 3/4 šálku vody
  • 1/2 šálku pražených kešu oříšků
  • 1/2 šálku tahini
  • 2 lžíce citronové šťávy

Postup

  • Nejprve rozmixujte kešu na jemný prášek.
  • Rozmixujte pečenou mrkev s částí vody na pyré.
  • Smíchejte.
  • Přidejte česnek, kurkumu, římský kmín, olej, tahini a citronovou šťávu.
  • Mixujte a postupně přidávejte zbytek vody, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
  • Dosolte dle chuti.