Už vás nebaví klasické sýrové pomazánky či jejich alternativy, které se běžně prodávají v obchodech? Zkuste tuto velmi jednoduchou veganskou pomazánku z pečené mrkve a kešu.
Doba přípravy10 minutesminut
Celková doba10 minutesminut
Course: Pomazánka
Cuisine: Veganská, Vegetariánská
Keyword: mrkvová pomazánka, pomazánka z mrkve, veganská pomazánka
Servings: 1miska
Ingredience
2mrkvenakrájené a opečené v troubě nebo na pánvi
2-3stroužkyčesneku
1/2lžičkymleté kurkumy
1/8lžičkymletého římského kmínu
1lžíceolivového oleje
3/4šálkuvody
1/2šálkupražených kešu oříšků
1/2šálkutahini
2lžícecitronové šťávy
Postup
Nejprve rozmixujte kešu na jemný prášek.
Rozmixujte pečenou mrkev s částí vody na pyré.
Smíchejte.
Přidejte česnek, kurkumu, římský kmín, olej, tahini a citronovou šťávu.
Mixujte a postupně přidávejte zbytek vody, dokud nedosáhnete požadované konzistence.