Oddělte si bílky a žloutky zvlášť. Žloutky vyšlehejte se změklým máslem do pěny. Trvá to přibližně 10 min dle výkonu přístroje.
Do hotové pěny dejte rozmačkané banány a vše vyšlehejte.
Připravte si sypkou směs z mouk a kypřícího prášku. Vše důkladně promíchejte a postupně přidávejte do směsi vyšlehané pěny.
Nakonec přidejte jemně nastrouhanou mrkev a vše důkladně promíchejte.
Hotové těsto přelijte do předem vymazané formy a pečte na cca půl hodiny v troubě na 170-180 stupňů.
Mezitím, co se peče korpus, si připravte krém. Mascarpone se zakysanou smetanou a ztužovačem smetany si vyšlehejte do krému.
Následně si rozdrťte lyofilizované ovoce do hladkého prášku, který vmíchejte s pár kapkami citrónu do směsi krému. Můžete přidat i kakao.
Hotový krém dejte do lednice než vychladne korpus.
Upečený korpus nechte vychladnout a následně ho rozkrojte na 2 poloviny.
První vrstvu rozkrojeného dortu potřete lehkou vrstvou krému a přidejte čerstvé ovoce (můžete nahradit lyofilizovaným ) a jako další vrstvu přidejte větší množství krému. Krém zarovnejte až do krajů do hladka.
Přidejte druhou vrstvu korpusu a zbytek krému. Vše zarovnejte do hladka.
Dort ozdobte i na povrchu čerstvým ovocem. Poté ho nechte odležet do druhého dne nebo alespoň 2-3 hodiny v lednici.