Zpátky na blog
+ servings

Nejlepší ořechový beránek s pekanovými ořechy a javorovým sirupem (bez laktózy)

Máte rádi ořechy a chcete si připravit ořechového beránka? Pak je tento recept pro vás. Můžete ho připravit i velmi jednoduše ve zdravější verzi. Stačí dát méně javorového sirupu.
Doba přípravy10 minutes
Doba vaření55 minutes
Chod: Dezert
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: beránek, ořechová beránek, velikonoční beránek
Dávka: 12 kousků

Ingredience

  • 300 g celozrnné špaldové mouky hladké
  • 50 g nadrcených pekanových ořechů nebo vlašských ořechů
  • 6 vajec
  • 300 ml ovesného mléka lze použít i kravské
  • 10–15 PL PL javorového sirupu dle chuti – lze použít i med
  • 2 ČL kypřicího prášku do pečiva
  • 1 ČL skořice
  • 100 ml kokosového oleje
  • 1/2 ČL soli

Postup

  • Nejprve smíchejte mouku s kypřícím práškem do pečiva, solí a skořicí.
  • Oddělte bílky od žloutků a bílky vyšlehejte v tuhý sníh.
  • Rozmíchejte v kokosovém oleji javorový sirup, mléko a žloutky.
  • V robotu nebo ručně spojte suchý mix s moukou s mokrými ingrediencemi.
  • Vmíchejte nadrcené ořechy.
  • Zapracujte sníh.
  • Těsto nalijte do formy na beránka, kterou vymažte olejem a vysypte moukou.
  • Pečte na 175 stupňů cca 55 minut. Před vyndáním proveďte test špejlí.