Nejlepší ořechový beránek s pekanovými ořechy a javorovým sirupem (bez laktózy)
Máte rádi ořechy a chcete si připravit ořechového beránka? Pak je tento recept pro vás. Můžete ho připravit i velmi jednoduše ve zdravější verzi. Stačí dát méně javorového sirupu.
Doba přípravy 10 minutes minut
Doba vaření 55 minutes minut
Course: Dezert
Cuisine: Česká
Keyword: beránek, ořechová beránek, velikonoční beránek
Servings: 12 kousků
300 g celozrnné špaldové mouky hladké 50 g nadrcených pekanových ořechů nebo vlašských ořechů 6 vajec 300 ml ovesného mléka lze použít i kravské 10–15 PL PL javorového sirupu dle chuti – lze použít i med 2 ČL kypřicího prášku do pečiva 1 ČL skořice 100 ml kokosového oleje 1/2 ČL soli
Nejprve smíchejte mouku s kypřícím práškem do pečiva, solí a skořicí.
Oddělte bílky od žloutků a bílky vyšlehejte v tuhý sníh.
Rozmíchejte v kokosovém oleji javorový sirup, mléko a žloutky.
V robotu nebo ručně spojte suchý mix s moukou s mokrými ingrediencemi.
Vmíchejte nadrcené ořechy.
Zapracujte sníh.
Těsto nalijte do formy na beránka, kterou vymažte olejem a vysypte moukou.
Pečte na 175 stupňů cca 55 minut. Před vyndáním proveďte test špejlí.