Nejlepší ořechový beránek s pekanovými ořechy a javorovým sirupem (bez laktózy) 
Máte rádi ořechy a chcete si připravit ořechového beránka? Pak je tento recept pro vás. Můžete ho připravit i velmi jednoduše ve zdravější verzi. Stačí dát méně javorového sirupu.  
Doba přípravy 10 minutes   minut 
Doba vaření 55 minutes   minut 
Course:  Dezert 
Cuisine:  Česká 
Keyword:  beránek, ořechová beránek, velikonoční beránek 
Servings:  12  kousků 
300  g  celozrnné špaldové mouky hladké 50  g  nadrcených pekanových ořechů  nebo vlašských ořechů 6  vajec 300  ml  ovesného mléka  lze použít i kravské 10–15  PL  PL javorového sirupu  dle chuti – lze použít i med 2  ČL  kypřicího prášku do pečiva 1  ČL  skořice 100  ml  kokosového oleje 1/2  ČL   soli Nejprve smíchejte mouku s kypřícím práškem do pečiva, solí a skořicí. 
Oddělte bílky od žloutků a bílky vyšlehejte v tuhý sníh.  
Rozmíchejte v kokosovém oleji javorový sirup, mléko a žloutky.  
V robotu nebo ručně spojte suchý mix s moukou s mokrými ingrediencemi. 
Vmíchejte nadrcené ořechy.  
Zapracujte sníh. 
Těsto nalijte do formy na beránka, kterou vymažte olejem a vysypte moukou.  
Pečte na 175 stupňů cca 55 minut. Před vyndáním proveďte test špejlí.