Zpátky na blog
+ servings

Borůvková bublanina s drobenkou a tvarohem

Borůvky patří k nejoblíbenějšímu ovoci vůbec. Pečou se z nich koláče, dělají knedlíky a když potřebujete upéct nějakou rychlovku, je tady borůvková bublanina s drobenkou a tvarohem.
Doba přípravy15 minutes
Doba vaření35 minutes
Celková doba48 minutes
Course: Dezert
Cuisine: Česká
Keyword: borůvková bublanina, bublanina s drobenkou
Servings: 1 plech

Ingredience

Těsto

  • 300 g polohrubé mouky
  • 150 g moučkového cukru
  • 100 ml slunečnicového oleje
  • 100 ml mléka
  • 4 vejce
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 1 prášek do pečiva

Ozdoba

  • 250 g kanadských borůvek
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 1 žloutek do tvarohu
  • cukr do tvarohu podle chuti
  • citronová šťáva
  • 1 hrst čokopeciček belgické čokolády

Drobenka

  • 100 g másla
  • 200 g polohrubé mouky
  • 100 g cukru

Postup

  • Z bílků a špetky soli vyšlehejte tuhý sníh. Žloutky vyšlehejte s moučkovým cukrem do husté pěny.
  • Do krémové pěny přidejte postupně mouku, olej a mléko.
  • Nakonec do těsta vmíchejte vyšlehaný sníh a těsto vylijte na plech.
  • Těsto posypejte borůvkami, čokopecičkami a lžičkou přidejte rovnoměrně také tvaroh.
  • Z másla, cukru a mouky si ručně připravte drobenku, kterou posypte borůvkovou bublaninu.
  • Pak pečte borůvkovou bublaninu s drobenkou a tvarohem na 180 °C zhruba 30 až 35 minut.