Borůvky patří k nejoblíbenějšímu ovoci vůbec. Pečou se z nich koláče, dělají knedlíky a když potřebujete upéct nějakou rychlovku, je tady borůvková bublanina s drobenkou a tvarohem.
Doba přípravy15 minutesminut
Doba vaření35 minutesminut
Celková doba48 minutesminut
Course: Dezert
Cuisine: Česká
Keyword: borůvková bublanina, bublanina s drobenkou
Servings: 1plech
Ingredience
Těsto
300gpolohrubé mouky
150gmoučkového cukru
100mlslunečnicového oleje
100mlmléka
4vejce
1ČLvanilkového extraktu
1prášek do pečiva
Ozdoba
250gkanadských borůvek
250gměkkého tvarohu
1žloutekdo tvarohu
cukr do tvarohupodle chuti
citronová šťáva
1hrstčokopeciček belgické čokolády
Drobenka
100gmásla
200gpolohrubé mouky
100gcukru
Postup
Z bílků a špetky soli vyšlehejte tuhý sníh. Žloutky vyšlehejte s moučkovým cukrem do husté pěny.
Do krémové pěny přidejte postupně mouku, olej a mléko.
Nakonec do těsta vmíchejte vyšlehaný sníh a těsto vylijte na plech.
Těsto posypejte borůvkami, čokopecičkami a lžičkou přidejte rovnoměrně také tvaroh.
Z másla, cukru a mouky si ručně připravte drobenku, kterou posypte borůvkovou bublaninu.
Pak pečte borůvkovou bublaninu s drobenkou a tvarohem na 180 °C zhruba 30 až 35 minut.