Domácí čočkové chipsy
Máte chuť na něco zdravého a křupavého? Upečte si domácí čočkové chipsy. Tato zdravá alternativa k tradičním chipsům je výborná pro každodenní mlsání, nebo jako doplněk k dipu či salátům.
Doba přípravy 5 minutes minut
Doba vaření 45 minutes minut
Celková doba 50 minutes minut
Course: Side Dish
Cuisine: Česká
Keyword: domácí čočkové chipsy
Servings: 1 miska
Čočku namočte na 30 minut do vody, poté sceďte, propláchněte a vložte do mixéru.
Promíchejte s vodou a solí, dokud nezískáte pěkně hladkou směs.
Poté směs rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a dejte do trouby rozehřáté na 180 stupňů.
Po 10 minutách vyjměte, nakrájejte na kousky a pokapejte olivovým olejem a posypte kořením.
Poté pečte dalších 25 až 30 minut. Čočkové chipsy jsou hotové, když jsou křupavé.