Zpátky na blog
+ servings

Domácí čočkové chipsy

Máte chuť na něco zdravého a křupavého? Upečte si domácí čočkové chipsy. Tato zdravá alternativa k tradičním chipsům je výborná pro každodenní mlsání, nebo jako doplněk k dipu či salátům.
Doba přípravy5 minutes
Doba vaření45 minutes
Celková doba50 minutes
Course: Side Dish
Cuisine: Česká
Keyword: domácí čočkové chipsy
Servings: 1 miska

Ingredience

Postup

  • Čočku namočte na 30 minut do vody, poté sceďte, propláchněte a vložte do mixéru.
  • Promíchejte s vodou a solí, dokud nezískáte pěkně hladkou směs.
  • Poté směs rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a dejte do trouby rozehřáté na 180 stupňů.
  • Po 10 minutách vyjměte, nakrájejte na kousky a pokapejte olivovým olejem a posypte kořením.
  • Poté pečte dalších 25 až 30 minut. Čočkové chipsy jsou hotové, když jsou křupavé.