Zpátky na blog
+ servings

Jak připravit nejlepší špízy na grilování včetně marinád

Špízy jsou na grilování klasika, ale aby byly dokonalé, je potřeba vědět jak na to. Jak připravit nejlepší špízy na grilování?
Doba přípravy2 hours 10 minutes
Doba vaření10 minutes
Celková doba20 minutes
Course: Hlavní chod
Cuisine: Česká
Keyword: nejlepší špízy na grilování
Servings: 4 kusy

Ingredience

Na špízy

  • 1 Kuřecí prso
  • 1 menší cuketa
  • 1 menší lilek
  • 9 cherry rajčat
  • 1 paprika

Na marinádu

  • 1 řecký bílý jogurt
  • 3 PL olivového oleje
  • 3 PL citronové šťávy
  • 1 PL balzamikového octa
  • 2 ČL oregana
  • 2 ČL tymiánu
  • 2 stroužky česneku
  • sůl podle chuti
  • pepř podle chuti
  • chilli podle chuti

Postup

  • Kuřecí prso očistěte a nakrájejte na kostičky.
  • Do mísy dejte bílý jogurt a přidejte koření a ocet.
  • Vše promíchejte a dochuťte solí, pepřem a chilli.
  • Nakrájené maso smíchejte s marinádou a nechte odpočívat alespoň 2h v lednici v uzavřené nádobě.
  • Očistěte a nakrájejte si zeleninu na menší kousky. Cherry rajčátka stačí překrojit na půl. Cuketu můžete nakrájet nebo pomocí škrabky na dlouhou zeleninu či nožem nakrájet dlouhé pásky, které budete kolem masa a zeleniny ovíjet.
  • Postupně namarinované maso prokládejte s připravenou zeleninou podle chuti.
  • Před vložením na gril můžete špízy ještě postříkat olivovým olejem v rozprašovači.
  • Grilujte cca 5 min z každé strany a můžete podávat.