Zpátky na blog
Kefírová bábovka
Vytisknout recept
4.72 z 32 hlasů

Luxusní a vláčná kefírová bábovka: Rychlý a snadný recept

Kefírová bábovka je vláčná a je trochu svou strukturou podobná bánánové bábovce. Díky medu a opraženým ořechům je voňavá a bude chutnat i dětem.
Doba přípravy10 minutes
Doba vaření1 hour 8 minutes
Chod: Dezert
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: bábovka s kefírem, kefírová bábovka, recept na bábovku

Equipment

  • 1 forma na bábovku

Ingredience

  • 500 ml kefíru
  • 2 ks vejce
  • 2,5 hrnku hladké mouky
  • 0,5 hrnku oleje
  • 1 hrnek cukru
  • 5 lžic medu
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička kypřícího prášku

Postup

  • Opražte ořechy na suché pánvi a nechte vychladnout. Rozdrťte je sekáčkem na ořechy nebo rukama (pekany lze nalámat).
  • V jedné míse smíchejte kefír, vejce, olej, cukr a med.
  • V druhé míse smíchejte prášek do pečiva, mouku a sodu.
  • Postupně vmíchejte směs mouky s práškem do pečiva do směsi kefíru.
  • Těsto rozdělte na dvě části - větší a menší. Do menší části vmíchejte kakao, do větší části vmíchejte nasekané ořechy.
  • Pokud nemáte silikonovou formu, formu na bábovku vymažte olejem či jiným tukem.
  • Na přeskáčku lijte tmavé a světlé těsto do formy.
  • Pečte na 175 °C přibližně hodinu. Otestujte špejlí, zda je těsto hotové a nelepí se.
  • Pokud se těsto nelepí, vyndejte kefírovou bábovku z trouby.