Zpátky na blog
+ servings

Margot řezy se zakysanou smetanou

Máta rádi exotiku? Přesně takové jsou naše Margot řezy se zakysanou smetanou. Není to totiž jen obyčejná buchta, ale je tam zapečený pudink, který je ve spojení s kyselkavou zakysanou smetanou a Margot čokolády naprosto neodolatelný.
Doba přípravy30 minutes
Doba vaření30 minutes
Celková doba1 hour
Course: Dezert
Cuisine: Česká
Keyword: margot řezy, margot řezy se zakysanou smetanou
Servings: 1 plech

Ingredience

Těsto

  • 300 g polohrubé mouky
  • 150 g třtinového cukru nebo jiného sladidla
  • 100 ml slunečnicového oleje
  • 200 ml mléka
  • 3 vejce
  • 1 kypřicí prášek

Pudink

  • 1 vanilkový pudink
  • 2 PL kakaa přidejte do poloviny pudinku
  • 500 ml mléka

Zdobení

  • 500 ml zakysané smetany
  • citronová šťáva
  • čekankový sirup podle chuti
  • 2 Margot tyčinky nastrouhané

Postup

  • V míse vyšlehejte z bílků sníh.
  • Žloutky v druhé míse vyšlehejte s cukrem do krémové pěny.
  • Přidejte ke žloutkům olej a postupně přidávejte mouku, mléko a kypřicí prášek.
  • Těsto nalijte na vymazaný plech.
  • Podle návodu připravte pudink. Polovinu nalijte na neupečené těsto a do zbývající poloviny pudinku přidejte kakao a nalijte na těsto do barevné mozaiky.
  • Pečte v předehřáté troubě 30 až 40 minut na 200 °C.
  • Nechte buchtu trochu vychladnout a jakmile bude ještě trochu teplá, rozetřete na povrch připravenou zakysanou smetanu a nasypte nahoru nastrouhanou Margotku.