Zpátky na blog
+ servings

Nejlepší jahodová bublanina s tvarohem

Jahodová bublanina s tvarohem je super moučníkem pro letní dny, kdy chcete něco sladkého, ale ne příliš těžkého. Výborně se hodí jako sladký dezert na piknik nebo rodinnou oslavu.
Doba přípravy20 minutes
Doba vaření40 minutes
Celková doba1 hour
Course: Dezert
Cuisine: Česká
Keyword: jahodová bublanina, jahodová bublanina s tvarohem
Servings: 1 plech

Ingredience

Postup

  • Vejce vyšlehejte spolu s cukrem do krémové pěny.
  • Přidejte olej, mléko a krátce ještě šlehejte, aby se ingredience pořádně propojily.
  • Nakonec postupně vmíchejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli.
  • Připravené těsto rozetřete na vymazaný a vysypaný plech o velikosti 40x25 cm.
  • V misce vyšlehejte tvaroh s vanilkovým cukrem. Podle chuti doslaďte a přidejte i trošku šťávy z jahod.
  • Na připravené těsto naneste pomocí lžíce hromádky tvarohu a naskládejte nakrájené jahody. Bublaninu nakonec posypte nasekanými oříšky.
  • Pečte v předem vyhřáté troubě na 180 °C po dobu 40 minut.