Zpátky na blog
+ servings

Nejlepší mrkvánky s povidly či jablky

Mrkvánky jsou oblíbenou svačinkou, cukrovím a dezertem našich babiček. Jsou zdravé, mohou je jíst i děti a můžete si je udělat tak, jak je máte rádi. Jak připravit nejlepší mrkvánky s povidly či jablky?
Doba přípravy25 minutes
Doba vaření20 minutes
Celková doba45 minutes
Course: Dezert, Svačina, vánoční cukroví
Cuisine: Česká
Keyword: mrkvánky, Nejlepší mrkvánky s povidly či jablky
Servings: 16 kusů

Ingredience

Postup

  • Nastrouhejte si mrkev najemno a smíchejte spolu s moukou, herou a špetkou soli.
  • Vypracujte hladké těsto, které vyválejte na 2 hrubé pláty široké 3 mm.
  • Nastrouhejte jablka nahrubo a vymačkejte z nich trochu šťávy.
  • Jablka smíchejte dle chuti se skořicí a případně i s cukrem.
  • Nastrouhané jablka naneste na jeden plát a druhým plátem překryjte.
  • Plát nakrájejte na pásky o rozměrech 3 x 15 cm.
  • Jednotlivé pásky v ruce zatočte alespoň o jeden závit a pokládejte vedle sebe na pečícím papírem vyložený plech.
  • Pečte ve vyhřáté troubě na 170°C po dobu 15 až 20 min.
  • Upečené a vychladlé mrkvánky můžete lehce pocukrovat moučkovým cukrem.