Zpátky na blog
+ servings

Recept: Babiččina houbová polévka

Babiččina houbová polévka je jedna z těch klasik, které nikdy neomrzí. Voní lesem, zahřeje, zasytí a připomene, jak skvělé umí být obyčejné suroviny.
Doba přípravy15 minutes
Doba vaření20 minutes
Celková doba35 minutes
Course: Hlavní chod, Oběd, Polévka, veče
Cuisine: Česká
Keyword: Houbová polévka, polévka
Servings: 6 porcí

Ingredience

Postup

  • Nejprve namočte sušené houby do litru horké vody.
  • V hrnci rozehřejte ghi a orestujte na něm na jemno nakrájenou cibulku.
  • Přidejte koření, aby se rozvonělo, zaprašte moukou a podlejte trochou vody.
  • Přidejte nakrájenou zeleninu a prolisovaný česnek.
  • Přidejte namočené houby i s výluhem – myšleno s vodou, ve které jsou namočené.
  • Zalijte zeleninovým vývarem.
  • Osolte, opepřete podle chuti a polévku občas zamíchejte.
  • Vařte, dokud nebude zelenina měkká cca 20 min.
  • Na záver přidejte smetanu, dochuťte, prohřejte, ale už nevařte.
  • Hotovou polévku posypte nasekanou petrželkou a dýňovými semínky.