Recept: Babiččina houbová polévka
Babiččina houbová polévka je jedna z těch klasik, které nikdy neomrzí. Voní lesem, zahřeje, zasytí a připomene, jak skvělé umí být obyčejné suroviny.
Doba přípravy15 minutes minut
Doba vaření20 minutes minut
Celková doba35 minutes minut
Course: Hlavní chod, Oběd, Polévka, veče
Cuisine: Česká
Keyword: Houbová polévka, polévka
Servings: 6 porcí
Nejprve namočte sušené houby do litru horké vody.
V hrnci rozehřejte ghi a orestujte na něm na jemno nakrájenou cibulku.
Přidejte koření, aby se rozvonělo, zaprašte moukou a podlejte trochou vody.
Přidejte nakrájenou zeleninu a prolisovaný česnek.
Přidejte namočené houby i s výluhem – myšleno s vodou, ve které jsou namočené.
Zalijte zeleninovým vývarem.
Osolte, opepřete podle chuti a polévku občas zamíchejte.
Vařte, dokud nebude zelenina měkká cca 20 min.
Na záver přidejte smetanu, dochuťte, prohřejte, ale už nevařte.
Hotovou polévku posypte nasekanou petrželkou a dýňovými semínky.