Zpátky na blog
+ servings

Recept: Hrníčková dýňová bábovka

Hrníčková dýňová bábovka je rychlá, voňavá a vláčná. Bez vážení, jen s hrnkem – dezert, který provoní domov a okouzlí každého.
Doba přípravy40 minutes
Doba vaření50 minutes
Celková doba1 hour 30 minutes
Course: Dezert
Cuisine: Česká
Keyword: dýňová bábovka, hrníčková bábovka, hrníčková dýňová bábovka
Servings: 1

Ingredience

Postup

  • Ušlehejte vajíčka s cukrem do husté žluté pěny.
  • Vmíchejte olej a dýňové pyré.
  • Do tekuté směsi postupně zapracovávejte směs mouky s kypřícím práškem a kořením.
  • Přidejte nasekané oříšky a část těsta odeberte bokem.
  • Jednu část těsta dochuťte kakaem.
  • Do vymazané a vysypané formy střídavě nalévejte světlé a tmavé těsto.
  • Pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C zhruba 50 min.
  • Upečenou bábovku nechte chvíli odpočívat ve formě, poté ji vyklopte a počkejte, dokud zcela nevychladne.