Recept: Hrníčková třešňová bublanina s drobenkou a ořechy
Hrníčková třešňová bublanina s drobenkou a ořechy je oblíbeným tradičním receptem. Hrníčková bublanina je jednoduchá a dá se připravit s různým ovocem a ořechy.
Doba přípravy10 minutesminut
Doba vaření50 minutesminut
Celková doba1 hourhodina
Course: Dezert
Cuisine: Česká
Keyword: bublanina s drobenkou, hrníčková bublanina, třešňová bublanina
Servings: 1plech
Ingredience
Na těsto
¾hrnkuslunečnicového oleje
2vejce
¾hrnkumléka
2hrnkypolohrubé mouky
1prášek do pečiva
1hrnektřtinového cukru
1ČLvanilkového extraktu
1/2hrnkuloupaných mandlínasekaných na drobno
2-3hrnkyvypeckovaných třešní
Na drobenku
60gmásla
60gkrupicového cukru
120gpolohrubé mouky
citronová kůra na dochucení
Postup
Všechny ingredience na těsto kromě mandlí smíchejte a mixujte mixérem, dokud nebude hladké.
Jakmile máte těsto připravené, přidejte nasekané mandle a už jen vařečkou promíchejte.
Těsto vylijte na vymazaný připravený plech.
Umyté a vypeckované třešně rovnoměrně rozprostřete na těsto.
V misce smíchejte ingredience na drobenku a utřete. Drobenku nasypte na bublaninu.
Pečte v předehřáté troubě 45 až 50 minut na 170 stupňů.