Recept: Lahodné domácí mandlové máslo
Je vynikající s ovocem, na kaši nebo jen tak. Domácí mandlové máslo lze připravit z loupaných i neloupaných mandlí a na základní recept vám stačí pouze mandle, sůl, trouba a kvalitní mixér.
Doba přípravy 5 minutes minut
Doba vaření 5 minutes minut
Celková doba 10 minutes minut
Course: Dezert
Cuisine: Vegetariánská
Keyword: mandle, mandlové máslo
Servings: 1 sklenice
Volitelné vanilková esence nebo stévie, skořice
Mandle si opražte v troubě (175 stupňů po dobu 8-10 minut) nebo na pánvi.
Nechte mandle vychladnout, a poté vložte do výkonného mixéru spolu s trochou solí a popřípadě dalšími ingrediencemi.
Pokud máte výkonný mixér, není potřeba nic víc než trpělivost, abyste dosáhli krémové konzistence másla. Takže mixujte a mixujte :)