Recept: Mandlové rohlíčky z mandlové mouky máčené v čokoládě
Mandlové rohlíčky z mandlové mouky máčené v čokoládě jsou jemné, křehké a doslova se rozplývají na jazyku.
Doba přípravy25 minutes minut
Doba vaření15 minutes minut
Celková doba40 minutes minut
Course: Dezert, vánoční cukroví
Cuisine: Česká
Keyword: Mandlové rohlíčky, mandlové rohlíčky v čokoládě, mandlové rohlíčky z mandlové mouky
Servings: 20 kusů
V míse smíchejte sypké ingredience jako mandlovou mouku, mleté mandle, špaldovou moukou a moučkový cukr.
Přidejte kokosový olej, vanilkový extrakt a žloutek.
Vypracujte krátce hladké těsto, zabalte jej do potravinové fólie a dejte alespoň na 30 min do lednice.
Z odpočetého těsta tvarujte rohlíčky a vyložte je na plech s pečícím papírem.
Pečte přibližně 15 minut při 160 °C, dokud nezačnou kraje růžovět.
Vychladlé mandlové rohlíčky namáčejte do rozpuštěné čokolády a posypte nasekanými mandlemi.