Zpátky na blog
+ servings

Recept: Marokánky se sušeným mangem

Naše marokánky se sušeným mangem jsou vláčné, krásně křupou a díky ovocné kombinaci mají i exotický nádech.
Doba přípravy20 minutes
Doba vaření20 minutes
Celková doba40 minutes
Course: Dezert, vánoční cukroví
Cuisine: Česká
Keyword: marokánky, Marokánky se sušeným mangem
Servings: 25 kusů

Ingredience

Postup

  • Nakrájejte sušené ovoce na malé kostičky a ořechy nasekejte nadrobno.
  • Do hrnce dejte smetanu, cukr, med a rozemleté vločky.
  • Směs zahřívejte, dokud nezhoustne. Poté přidejte máslo, zamíchejte a odstavte z plotýnky.
  • Nechte směs trochu vychladnout a přidejte nasekané ořechy a nakrájené ovoce.
  • Jakmile je směs zcela vychlazená, lžičkou nabírejte směs na marokánky a tvarujte na plechu s pečicím papírem jednotlivá kolečka. Nechte mezi nimi dostatečný prostor, jelikož se marokánky při pečení trochu roztečou.
  • Pečte při 180 °C po dobu 15 minut, dokud marokánky nezezlátnou.
  • Pokud se vám marokánky hodně roztekly, tak je ještě teplé můžete dotvarovat a poté nechte zcela vychladnout a ztuhnout.
  • Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s trochou kokosového oleje.
  • Jednotlivé marokánky pak ze spodní stany potírejte nebo namáčejte do čokolády a nechte opět ztuhnout. Lépe se vám bude pracovat, když budete mít marokánky před máčením vychlazené z lednice.