Zpátky na blog
+ servings
Dýňové muffiny
Vytisknout recept
5 z 2 hlasů

Recept na nejlepší dýňové muffiny s ořechy vhodné i pro děti

Jednoduché a voňavé dýňové muffiny, které lze připravit i vegansky.
Doba přípravy10 minutes
Doba vaření20 minutes
Chod: Dezert
Kuchyně: Americká
Klíčové slovo: banánové muffiny, dýně, dýňové muffiny, recept z dýně
Dávka: 10 muffinů

Ingredience

Postup

  • Předehřejte troubu na 220 °C a připravte si formičky na muffiny, vložte do nich papírové košíčky nebo je vymažte trochou kokosového oleje.
  • Smíchejte suché ingredience: Ve velké míse smíchejte 2 hrnky mouky, 1 čajovou lžičku kypřícího prášku, 2 čajové lžičky skořice, 2 čajové lžičky sušeného zázvoru, 1/2 čajové lžičky mletého muškátového oříšku, 1/2 čajové lžičky mletého hřebíčku a 1/2 čajové lžičky soli. Dobře promíchejte.
  • Smíchejte mokré ingredience: V jiné míse smíchejte 1/2 hrnku kokosového oleje, 1/2 hrnku třtinového cukru (nebo použijte 1/4 hrnku pro zdravější verzi, nebo nahraďte 2-3 polévkovými lžícemi javorového či čekankového sirupu), 2 vejce, 2 hrnky dýňového pyré a 1/4 hrnku kokosového mléka. Dobře promíchejte.
  • Přidání ořechů: 1/4 hrnku drcených pekanových ořechů vmíchejte do těsta.
  • Rozdělte těsto do připravených formiček na muffiny, každý košíček naplňte zhruba ze dvou třetin.
  • Pečte v předehřáté troubě po dobu 220 stupňů 5 minut, potom dalších 15 minut na 175 stupňů.
  • Nechte muffiny vychladnout a můžete podávat nebo dozdobit jako cupcaky například kešu polevou. Odkaz na recept najdete v článku.