Veganské či vegetariánské burgery můžete sice koupit hotové v obchodě, ale jejich cenovka bude úplně někde jinde, než když si je doma vyrobíte z fazolí, červené řepy a ovesných vloček. Lze je vyrábět ve vegetariánské i veganské verzi. Podávat je můžete v klasické burgerové bulce s vaší oblíbenou zeleninou, guacamole a kečupem nebo omáčkou, kterou máte rádi. Jako přílohu můžete zvolit salát, hranolky, anebo jako my pečenou dýni.
Přidejte koření, rajčatovou pastu a tamari omáčku.
Přidejte nastrouhanou červenou řepu a 2-3 minuty restujte.
Rozmixujte v mixéru na jemný prášek vlašské ořechy spolu s ovesnými vločkami, poté přidejte fazole a směs z červené řepy. Promíchejte.
Pokud nejste vegani, přidejte vajíčko.
Vypracujte směs.
Nyní vytvarujte burgery a buďto je dejte na pečicí papír a pečte 10-15 minut na 220 stupňů nebo je orestujte na pánvi po dobu 5-7 minut z každé strany.
Podávejte v bulkách potřených kečupem či jinou omáčkou, které vyložíte vaší oblíbenou zeleninou (salát, okurka, cibule, rajče, avokádo).