Recept na zdravý veganský mrkvový dort bez cukru
Hledáte zdravější alternativu klasického mrkvového dortu? Tento veganský carrot cake je ideálním dezertem pro jakoukoliv událost, který zasytí a zároveň výborně chutná. Navíc je nepečený a zdravější než všechny klasické dorty. Vždyť v něm ani není cukr!
Doba přípravy 40 minutes minut
Celková doba 40 minutes minut
Course: Dessert
Cuisine: Zdravá výživa
Keyword: carrot cake, raw
Servings: 1 dort
Postup výroby krému Kešu ořechy nejprve namočte na 30 až 60 minut do vody.
Poté ořechy rozmixujte v mixéru společně s kokosovým mlékem, šťávou z citronu, javorovým extraktem a vanilkovým extraktem.
Základ dortu Rozmixujte vlašské ořechy s datlemi (nebo datlovou pastou) a vzniklou směs přesuňte do větší mísy.
Přidejte nastrouhanou mrkev, vanilkový extrakt, sůl, mletou skořici, mletý zázvor, muškátový oříšek, rozinky a přimíchávejte mandlovou mouku, dokud nevytvoříte dortovou hmotu.
Dokončení dortu Hotovým těstem vyložte dortovou formu a na vrch rozprostřete připravený krém. Vložte alespoň na jednu hodinu do mrazáku uležet.
Před servírováním jednotlivé kousky ozdobte zatočeným plátkem mrkve a vlašským ořechem.