Recept: Nejlepší pistáciové stromečky
Pistáciové stromečky jsou křehké, voňavé a na první pohled slavnostní. Kombinují jemné máslové těsto, výraznou chuť pistácií a svěží barvu, která evokuje vánoční zeleň.
Doba přípravy 50 minutes minut
Doba vaření 10 minutes minut
Celková doba 1 hour hodina
Course: Dezert, vánoční cukroví
Cuisine: Česká
Keyword: Nejlepší pistáciové stromečky, pistáciové cukroví, Pistáciové stromečky
Servings: 35 kusů
Pistáciový krém 150 g bílé belgické čokolády 100 ml smetany ke šlehání 60 g pistáciového másla 30 g pistácií nasekané na jemno 20 g másla Na zdobení bílá belgická čokoláda pistácie lyofilizované maliny
V míse smíchejte hladkou mouku, jemně mleté pistácie, moučkový cukr a špetku soli.
Přidejte na kostičky nakrájené studené máslo, vytvořte drobenku a vmíchejte žloutek.
Zpracujte hladké, nelepivé těsto, zabalte do potravinové fólie a nechte alespoň 30–45 minut odpočinout v lednici.
Poté jej vyválejte na plát silný asi 3–4 mm a pomocí formičky vykrajujte stromečky.
Přeneste je na plech vyložený pečicím papírem a pečte 8-10 minut při 170 °C.
Příprava pistáciového krému Zahřejte smetanu ke šlehání těsně pod bod varu a přelijte jí bílou čokoládu.
Nechte chvíli stát, aby čokoláda změkla, a poté míchejte, dokud nevznikne hladká ganache.
Do ještě teplé směsi vmíchejte pistáciové máslo, změklé máslo a najemno nasekané pistácie.
Hotový krém překryjte strečovou fólií a dejte alespoň na hodinu vychladit do lednice.
Po vychlazení vyšlehejte do hladkého krému.
Kompletace a zdobení Ve vodní lázni rozpusťte bílou čokoládu s trochou kokosového oleje.
Půlku z upečených stromečků namáčejte v bílé čokoládě a než čokoláda ztuhne, posypte nasekanými pistáciemi a kousky lyofilizovaných malin.
Následně slepujte jednotlivé stromečky připraveným krémem.
Přebytečný krém pomocí nože setřete z krajů stromečků, aby jste zachovali jejich tvar.