Zpátky na blog

Recept: Pečená ovesná kaše s banánem a jablkem

Tato voňavá a křupavá pečená kaše s banánem a jablkem je snídaní na hektická rána. Můžete si ji totiž připrav předem a pokud ji dozdobíte tvarohem, získáte vyváženou snídani plnou bílkovin, která vás zasytí až do oběda.
Doba přípravy5 minutes
Doba vaření15 minutes
Course: Snídaně
Cuisine: Česká
Keyword: ovesná kaše, pečená kaše, pečená ovesná kaše, snídaně, vegan recept, veganská snídaně, vegetariánský recept
Servings: 0

Ingredience

Na podávání

  • 2 PL tvarohu
  • hrst ovoce

Postup

  • Předehřejte troubu na 190 °C a vyložte zapékací mísu (cca 15 cm × 20 cm) pečicím papírem.
  • V míse vidličkou rozmačkejte banán, přidejte nastrouhané jablko, javorový sirup, arašídové máslo, mandlové plátky, kypřicí prášek a ovesné vločky. Vše důkladně promíchejte.
  • Zalijte směs mandlovým mlékem, přemístěte do připravené zapékací mísy a pečte 15–20 minut, dokud povrch nezezlátne.
  • Podávejte teplé nebo studené s kopečkem tvarohu a čerstvým ovocem.