Recept: Pečená ovesná kaše s banánem a jablkem
Tato voňavá a křupavá pečená kaše s banánem a jablkem je snídaní na hektická rána. Můžete si ji totiž připrav předem a pokud ji dozdobíte tvarohem, získáte vyváženou snídani plnou bílkovin, která vás zasytí až do oběda.
Doba přípravy 5 minutes minut
Doba vaření 15 minutes minut
Course: Snídaně
Cuisine: Česká
Keyword: ovesná kaše, pečená kaše, pečená ovesná kaše, snídaně, vegan recept, veganská snídaně, vegetariánský recept
Servings: 0
Předehřejte troubu na 190 °C a vyložte zapékací mísu (cca 15 cm × 20 cm) pečicím papírem.
V míse vidličkou rozmačkejte banán, přidejte nastrouhané jablko, javorový sirup, arašídové máslo, mandlové plátky, kypřicí prášek a ovesné vločky. Vše důkladně promíchejte.
Zalijte směs mandlovým mlékem, přemístěte do připravené zapékací mísy a pečte 15–20 minut, dokud povrch nezezlátne.
Podávejte teplé nebo studené s kopečkem tvarohu a čerstvým ovocem.