Zpátky na blog
+ servings

Recept: Sicilské pistáciové tiramisu bez vajec

Krémové, lahodné a plné pistácií – toto rychlé pistáciové tiramisu vás přenese přímo na slunečnou Sicílii, kde pistácie dávají snad do všeho a vznikají tak velmi chutná a exotické recepty-
Doba přípravy10 minutes
Course: Dezert
Cuisine: Italská
Keyword: italské tiramisu, pistáciové tiramisu, tiramisu
Servings: 1 tiramisu

Ingredience

  • 1 balení cukrářských piškotů
  • 250 g mascarpone
  • 80 ml smetany ke šlehání
  • 2 PL pistáciového krému ideálně Ochutnej dubaj
  • 2 PL javorového sirupu nebo podle chuti - lze i zcela vynechat
  • 1 šálek silného espressa nebo silné kávy
  • 50 ml horké vody
  • hrst drcených pistácií na ozdobu

Postup

  • V misce smíchejte espresso s horkou vodou.
  • Do servírovací nádoby vyskládejte první vrstvu piškotů a rychle je namočte v polovině kávové směsi.
  • V jiné míse vyšlehejte mascarpone s pistáciovým krémem, smetanou, javorovým sirupem do hladkého krému.
  • Polovinu krému rovnoměrně rozetřete na vrstvu namočených piškotů.
  • Vytvořte druhou vrstvu piškotů, namočte je ve zbytku kávy a pokryjte zbývajícím krémem.
  • Krém posypte drcenými pistáciemi.
  • Zakryjte fólií a nechte v lednici odpočívat alespoň 3 hodiny, ideálně přes noc.