Zpátky na blog
+ servings
Vytisknout recept
4.91 z 10 hlasů

Nízkosacharidový francouzský mandlový koláč

Hledáte zdravý koláč bez cukru? Upečte si tradiční francouzský mandlový koláč, který si zamilujete. Je snadný a nejlépe chutná s čerstvými lesními plody nebo s ovocnou marmeládou.
Doba vaření50 minutes
Celková doba50 minutes
Chod: Dezert
Kuchyně: Vegetariánská
Klíčové slovo: low-carb
Dávka: 1 koláč

Ingredience

Krusta

Ingredience na náplň

Postup

  • Předehřejte troubu na 175 °C. V kuchyňském robotu připravte těsto na krustu a rozprostřeteho ho na dno koláčové formy.
  • Rozmixujte 2 šálky loupaných mandlí a sladidlo po dobu 5 minut a občas seškrábejte po stranách. Přidejte bílky a vanilkový extrakt.
  • Zpracovávejte, dokud se hmota nespojí a nezíská konzistenci arašídového másla. Těsto rozetřete na připravený korpus.
  • Posypte mandlemi a lehce je přitlačte. Pečte 20 minut dozlatova.
  • Před odstraněním boků formy nechte zcela vychladnout. Podávejte s čerstvými lesními plody nebo džemem.