Zpátky na blog
Vytisknout recept
4.84 z 6 hlasů

Recept na jednoduché arašídové thajské kari (vegan)

Množství kari je ohromující, my vám ale přinášíme osvědčený recept na dokonalé thajské kari s arašídovým máslem. Toto červené kari si jistě vychutnáte s jasmínovou rýží.
Doba přípravy30 minutes
Doba vaření1 day 21 hours
Chod: Hlavní chod
Kuchyně: Vegetariánská
Klíčové slovo: arašídové kari, kari, thajské kari

Ingredience

  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 1 středně velká cibule
  • 2 lžíce zázvoru
  • 4 stroužky česneku
  • 2-3 lžíce thajské červené kari pasty
  • 2 lžíce tamari omáčky
  • 1 kokosové mléko
  • 1 a 1/2 šálku vody nebo vývaru
  • 1/4 šálku arašídového másla
  • 2 malé batáty nakrájené na kostičky
  • 2 střední mrkve nakrájené na kostičky
  • 1 červená paprika nakrájená na kostičky

Postup

  • Kokosový olej rozehřejte v pánvi / hrnci na středním plameni. Přidejte cibuli, zázvor a česnek a vařte, dokud cibule nezměkne, asi 3 minuty. Přidejte kari pastu a vařte cca 2 minuty.
  • Přidejte tamari omáčku, kokosové mléko, vodu nebo vývar a arašídové máslo a míchejte. Přidejte sladké brambory a mrkev a přiveďte hrnec k varu. Snižte teplotu a vařte 10 minut, nebo dokud nejsou sladké brambory téměř měkké.
  • Do hrnce přidejte červenou papriky a vařte, dokud nezměknou.
  • Podávejte s nasekanými arašídy a korianderem.