Recept na jednoduché arašídové thajské kari (vegan)
Množství kari je ohromující, my vám ale přinášíme osvědčený recept na dokonalé thajské kari s arašídovým máslem. Toto červené kari si jistě vychutnáte s jasmínovou rýží.
Kokosový olej rozehřejte v pánvi / hrnci na středním plameni. Přidejte cibuli, zázvor a česnek a vařte, dokud cibule nezměkne, asi 3 minuty. Přidejte kari pastu a vařte cca 2 minuty.
Přidejte tamari omáčku, kokosové mléko, vodu nebo vývar a arašídové máslo a míchejte. Přidejte sladké brambory a mrkev a přiveďte hrnec k varu. Snižte teplotu a vařte 10 minut, nebo dokud nejsou sladké brambory téměř měkké.
Do hrnce přidejte červenou papriky a vařte, dokud nezměknou.