Zpátky na blog
+ servings

Recept: Lehký a zdravý „bramborový" salát z dýně a bez majonézy

Každý má svůj vlastní recept na bramborový salát. My už několikátý rok děláme kromě klasického i tento z dýně a kešu majonézy, který se poslední roky stává čím dál oblíbenější a mizí i rychleji než ten klasický. Je vhodnou alternativou pro všechny, kterým je z klasického bramborového salátu špatně nebo chtějí nějakou zdravější alternativu.
Doba přípravy10 minutes
Doba vaření30 minutes
Celková doba40 minutes
Chod: Salát
Kuchyně: Vegetariánská
Klíčové slovo: bramborový salát, bramborový salát bez majonézy, vegetariánský salát
Dávka: 1 mísa

Ingredience

  • 3 vejce
  • 1/2 větší dýně hokkaido nebo máslové cca 500-700g
  • 1 velkou cibuli
  • 3-4 kyselé okurky
  • 1 zelené jablko (Ontario)
  • 4 lžíce kešu majonézy
  • sůl
  • pepř

Postup

  • Nakrájejte dýni na malé kostičky a dejte ji péct na 200 °C do trouby na 10-15 minut do měkka.
  • Nakrájejte vejce, okurky, jablko (můžete se slupkou či bez) a cibuli.
  • Nechte dýni zchladnout a poté ji přisypte ke zbytku ingrediencí a dochuťte kešu majonézou (recept na blogu), solí a pepřem.
  • Ozdobte salát vejcem a máte hotovo.