Zpátky na blog
+ servings
Vytisknout recept
4.63 z 66 hlasů

Recept na banana bread (low-carb)

Vláčný, lahodný, a hlavně jednoduchý recept na voňavý banánový chlebík, který si určitě zamilujete. Banana bread je vynikající k snídani, svačině, ale i jako rychlý dezert pro návštěvu.
Doba přípravy5 minutes
Doba vaření40 minutes
Celková doba45 minutes
Chod: Dessert
Kuchyně: Anglická, Zdravá výživa
Klíčové slovo: banana bread, banánový chlebík, low carb banana bread
Dávka: 1 chlebík

Ingredience

  • 2 hrnky mandlové moučky
  • 3 velmi zralé banány
  • 3 vejce
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 3 lžíce kokosového mléka z plechovky
  • 2 lžičky skořice
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • špetka soli

Postup

  • Nejprve si předehřejeme troubu na 180 °C.
  • V jedné míse smícháme mandlovou moučku, prášek do pečiva, skořici a špetku soli.
  • V druhé míse rozmačkáme vidličkou banány a přidáme kokosový olej, kokosové mléko, vejce a vanilkový extrakt. Důkladně promícháme.
  • Obě mísy smícháme dohromady a vytvoříme těsto.
  • Pečící formu na chleba vymažte nebo vyložte pečícím papírem.
  • Rovnoměrně směs rozprostřete do pečící formy a ozdobte vlašskými ořechy.
  • Pečte 50-60 minut.