Zpátky na blog
+ servings
Recept na mandlové máslo
Vytisknout recept
5 z 4 hlasů

Recept: Lahodné domácí mandlové máslo

Je vynikající s ovocem, na kaši nebo jen tak. Domácí mandlové máslo lze připravit z loupaných i neloupaných mandlí a na základní recept vám stačí pouze mandle, sůl, trouba a kvalitní mixér.
Doba přípravy5 minutes
Doba vaření5 minutes
Celková doba10 minutes
Chod: Dezert
Kuchyně: Vegetariánská
Klíčové slovo: mandle, mandlové máslo
Dávka: 1 sklenice

Ingredience

Postup

  • Mandle si opražte v troubě (175 stupňů po dobu 8-10 minut) nebo na pánvi.
  • Nechte mandle vychladnout, a poté vložte do výkonného mixéru spolu s trochou solí a popřípadě dalšími ingrediencemi.
  • Pokud máte výkonný mixér, není potřeba nic víc než trpělivost, abyste dosáhli krémové konzistence másla. Takže mixujte a mixujte :)