Zpátky na blog
Vytisknout recept
Obrázek receptu
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Vytisknout recept
5
z
4
hlasů
Recept: Lahodné domácí mandlové máslo
Je vynikající s ovocem, na kaši nebo jen tak. Domácí mandlové máslo lze připravit z loupaných i neloupaných mandlí a na základní recept vám stačí pouze mandle, sůl, trouba a kvalitní mixér.
Doba přípravy
5
minutes
minut
Doba vaření
5
minutes
minut
Celková doba
10
minutes
minut
Chod:
Dezert
Kuchyně:
Vegetariánská
Klíčové slovo:
mandle, mandlové máslo
Dávka:
1
sklenice
Ingredience
250
g
mandle
špetka
soli
Volitelné
skořice, vanilková esence nebo stévie
Postup
Mandle si opražte v troubě (175 stupňů po dobu 8-10 minut) nebo na pánvi.
Nechte mandle vychladnout, a poté vložte do výkonného mixéru spolu s trochou solí a popřípadě dalšími ingrediencemi.
Pokud máte výkonný mixér, není potřeba nic víc než trpělivost, abyste dosáhli krémové konzistence másla. Takže mixujte a mixujte :)