Zdravá pizza bez mouky
Nízkosacharidová a bezlepková pizza, která je naprosto jednoduchá a z alternativních těst
na pizzu nejvíce připomíná tu klasickou.
Doba přípravy15 minutes minut
Doba vaření30 minutes minut
Celková doba45 minutes minut
Chod: Hlavní chod
Kuchyně: Italská
Klíčové slovo: Fathead pizza, Lowcarb pizza, Pizza, Zdravá pizza
Dávka: 4 porce
Těsto
- 1/2 šálku strouhaného sýru
- 1/2 šálku mandlové mouky
- 2 lžíce ricotty
- 1 vejce
Rajčatová omáčka na pizzu
- rajčatový protlak
- 2 stoužky česneku
- bylinky (bazalka, italské koření)
?? Zbytek je na vás, co si na pizzu dáte. My máme rádi sýr, červenou cibuli a houby. ☺️
Strouhaný sýr důkladně promícháme s moukou, ricottou a šťastným vajíčkem.
Směs dáme na pečící papír, přikryjeme dalším a lehce těsto poválíme, abychom vytvořili tenkou pizzu. Opatrně vrchní papír odstraníme.
Vložíme těsto do trouby a pečeme do zlatova na 220 po dobu 6-10 minut. Mezitím si připravíme rajčatový protlak.
Vložíme rajčatový protlak do hrnce, zahřejeme na nižší stupeň a přidáme prolisovaný česnek a bylinky. Prohřejeme, aby se propojily chutě.
Vyndáme upečené těsto z trouby, potřeme rajčatovým protlakem a na pizzu naskládáme, na co máme chuť (sýr, cibule, houby, olivy, šunka).
Vložíme zpět do trouby a pečeme dalších 5-10 minut.